Vakantie Kaapverdië

Op zonvakantie naar de Kaapverdische Eilanden

Kaapverdië ligt ten westen van de westkust van Afrika. Er heersen overwegend heerlijke temperaturen op het eiland en de bewoners zijn vooral heel erg open, vriendelijk en gastvrij. In combinatie met de prachtige stranden, maakt het het eiland tot een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders die op zoek zijn naar de zon.
  • De Kaapverdische Eilanden zijn populair onder Nederlandse zonaanbidders.
  • Duikers kunnen hun hart ophalen op de Kaapverdische Eilanden, je vindt er onder andere dolfijnen en bultruggen.
  • De voertaal in Kaapverdië is Portugees.
Kaapverdische Eilanden Kaapverdië Zon Zee Strand Zonvakantie
Op de Kaapverdische Eilanden kun je heerlijk ontspannen.

Bezienswaardigheden op de Kaapverdische Eilanden

Pico de Fogo ligt op het hoogste punt van Kaapverdië. Het is een actieve vulkaan, waar zo’n duizend mensen wonen. De vruchtbare grond leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld de druiventeelt. De bewoners leven vooral van de toestroom van toeristen. Het is een prachtige plek om eens te bezoeken, wanneer je op het eiland bent. Kaapverdië is een zeer geschikte plek voor duikers. Er zijn vele plekken waar je uitstekend de bodem van de zee kunt bestuderen. Als je geluk hebt, dan zul je zelfs dolfijnen en bultruggen tegenkomen. De meest bekende duikplekken zijn Tres Grotes, Buracona en Regona. Santiago is het grootste eiland. Het heeft een geweldig bergachtig landschap en is het meest groen van alle Kaapverdische Eilanden. In Cidade Velha, een oude historische stad, vind je vele bijzondere bezienswaardigheden. In de zee liggen veel oude scheepswrakken en bijvoorbeeld een oud fort met kanonnen en een schandpaal.

Kenmerken van Kaapverdië

Kaapverdië heeft ongeveer 500.000 inwoners en de officiële voertaal is Portugees. De hoofdstad is Praia. De eilanden hebben een vulkanische oorsprong en zijn gelegen in de Noordelijke Atlantische Oceaan.
Scroll naar boven