Vakantie boeken naar Dubai

Op zonvakantie naar Dubai

In Dubai, de hoofdstad van het Emiraat Dubai, hoef je je nooit te vervelen. Er is zoveel te zien en te doen! Van architectuur tot eten en van uitgaan tot shoppen, je vindt het er allemaal. Daarnaast kun je ook nog eens heerlijk ontspannen in luxueuze hotels en resorts. Dubai is veelzijdig en een absolute ‘must see’ voor zonaanbidders!
  • In Dubai hoef je je nooit te vervelen!
  • De Burj Khalifa is het hoogste gebouw van Dubai met een hoogte van maar liefst 828 meter!
  • Dubai is zo rijk, dat zelfs de politie rondrijdt in dure sportwagens.
Dubai Zonvakantie Vakantie
Dubai staat vol met adembenemende gebouwen.

Bezienswaardigheden in Dubai

Wat absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje is de Burj Khalifa. Waar je ook maar bent in Dubai, dit gebouw zul je altijd aan de horizon zien prijken. Het fantastische gebouw is maar liefst 828 meter hoog. Je kunt naar bepaalde plekken in het gebouw, waar je een geweldige 360-view hebt over de stad! Houd je van shoppen? Pas dan goed op! Shoppen in Dubai is namelijk zóóó verslavend. Je vindt er talloze shopping malls, waar je de grootste merken ter wereld aantreft. Dubai ademt één en al luxe uit en dat zie je terug in de winkels. Een Hema of een Blokker zul je er echt niet aantreffen. In sommige shopping malls heb je aan één dag niet genoeg om alle winkels te bezoeken. Je zult het bijna niet geloven, maar Dubai heeft ook een tropisch regenwoud. Indoor welteverstaan, midden in de woestijn. ‘The Green Planet’ is in 3 jaar tijd opgebouwd en is een vierkant gebouw van ruim 45 meter hoog. Het kenmerkt de onbegrensde mogelijkheden van deze soms onwerkelijke en megarijke wereldstad!

Kenmerken van Dubai

Dubai is gelegen op een Arabisch schiereiland, dat bekend staat als één van de warmste plekken ter wereld. De officiële taal is Golf-Arabisch en men is er overwegend moslim. Er wonen ongeveer 2,7 miljoen mensen en de stad is zo rijk, dat zelfs de politie rondrijdt in dure sportwagens.    
Scroll naar boven